Rechte rubberen rug
De reden waarom een Mattador geen rubberrand nodig heeft, zit ‘m in het productieproces. Bij de vervaardiging van onze deurmatten maken we eerst het doek van de deurmat. Het gaat hier om de stoffen bovenkant van de mat. De techniek die we hiervoor gebruiken heet ‘tuften’, wat neerkomt op het verweven van de vezels met elkaar. Als het doek klaar is, plaatsen we het op de onderkant van de mat, de rug. Hierbij persen we het doek onder verhitting in de rubberen rug van de mat. Zo versmelten doek en rug met elkaar en vormen ze één sterk geheel. Het gevolg hiervan is dat de mat op elke plek afgesneden kan worden en nog steeds intact blijft aan de randen. De boven- en onderkant van de deurmat zijn over de gehele lengte en breedte even sterk. De mat rafelt dus niet, want hij vormt een geheel met de onderkant. Deze rubberen rug kan ook niet opkrullen en blijft door de stroefheid van het materiaal netjes op z’n plek liggen. Een droogloopmat op maat zonder rand is dus op geen enkele manier een zwakkere variant dan een deurmat mét rand. Al helemaal niet bij Mattador.
Toch een rubberen rand?
Zoals nu hopelijk wel duidelijk is, heb je geen rand nodig bij een hoogwaardige deurmat. Nou zijn wij de moeilijksten niet, dus wij zetten met liefde een rubberrand aan je Mattador. Met een vakterm noemen we dit een ‘aangezet oploopprofiel’. Misschien heb je daar toch een prettiger gevoel bij of vind je het er mooier uitzien. En in vergelijking met de randen van een goedkope deurmat is die van ons ook nog oersterk.
Uiteindelijk wil je een schoon huis met een deurmat die op z’n plek blijft liggen en zijn werk jarenlang op een goede manier doet. Dat is precies wat een droogloopmat op maat zonder rand doet bij Mattador – en die mét rand ook.